Triviador - General
Triviador - Reguli
Setări
Miniturnir
Profilul Jucătorului
Calcularea XP-ului
Clasamente
Personaje
Bazar
Castele
Clanuri
Chat
Galbeni
Realizări/Insigne
Avantaje din joc
Aventuri
Avantaje Serial
Trimiterea de întrebări noi
Fabrica de întrebări
Probleme Des Întâlnite
EULA
Privacy Policy
Terms of Service
Contact
Triviador - Reguli

image


Joc Normal
Campanie extinsă
Cameră separată/joc amical
Jucători automați

1. Joc Normal

Jocul este alcătuit din 3 părți:
 1. Alegerea teritoriilor inițiale
 2. Expansiunea
 3. Bătălia

A. Alegerea teritoriilor inițiale


Fiecarui jucător îi este alocată o bază. Aceste teritorii de bază nu se învecinează pe hartă și valorează 1000 de puncte.
Fiecare teritoriu de bază e indicat pe hartă de un castel cu 3 turnuri.

B. Expansiunea


În această parte, jucătorii se întrec pentru teritoriile neocupate rămase. Fiecare rundă începe cu o întrebare pronostic pentru toți cei trei jucători. Răspunsurile la acest tip de întrebări vor fi întotdeauna un număr întreg pozitiv. Câștigătorul e jucătorul care introduce răspunsul cel mai apropiat de cel corect.

Dacă două răspunsuri sunt identice, sau sunt echidistante față de cel corect, câștigătorul este jucătorul care a răspuns mai repede. Câștigătorul își poate alege două teritorii, iar jucătorul de pe locul 2 își poate alege unul. Jucătorii își pot alege doar teritorii libere care împart o graniță cu propiul imperiu. Dacă acest lucru nu este posibil, pot alege orice teritoriu liber. Jucătorii primesc 200 de puncte pentru fiecare teritoriu ocupat. Această rundă durează până când toate teritoriile sunt ocupate.

C. Bătălia


Această categorie e formată din 4 părți. Din acest moment, jucătorii încearcă să cucerească teritorii de la ceilalți jucători (și să câștige puncte). Această fază constă în 4 runde și fiecare jucător poate ataca în fiecare rundă. Ordinea de atac în primele trei runde e determinată aleatoriu.

Atacatorul și jucătorul care se apără, se luptă unul cu celălalt, în timp ce al treila jucător privește acțiunea.

Atacatorul și apărătorul sunt întrebați aceleași întrebări cu variante multiple:
 • Apărătorul câștigă dacă atacatorul nu reușește să ghicească răspunsul corect sau nu răspunde.
 • Atacatorul câștigă dacă el sau ea ghicește răspunsul corect, iar apărătorul nu reușește să facă la fel.
 • Dacă și atacatorul și apărătorul ghicesc răspunsul corect, bătălia e decisă printr-o întrebare pronostic.
Dacă atacatorul câștigă, el sau ea primește teritoriul contestat, în timp ce apărătorul pierde numărul de punct pe care îl valorează teritoriul. Atacatorul primește 400 de puncte.

Din acest moment, aceasta va fi valoarea teritoriului. Aprărătorul primește un bonus de apărare de 100 de puncte dacă câștigă răspunzând corect la prima întrebare.

Atunci când atacă un teritoriu bază, atacatorul trebuie să dărâme toate cele trei turnuri ale castelului. Dacă atacatorul câștigă, un turn se prăbușește și bătălia continuă pentru turnurile rămase încă în picioare. De îndată ce atactorul pierde, bătălia se sfârșește.

Dacă atacatorul dărâmă ultimul turn, el sau ea vor primi toate punctele și teritoriile apărătorului, iar apărătorul iese din joc. Când teritoriul de bază e atacat, turnurile care au fost deja dărâmate nu trebuiesc atacate din nou. Dărâmare unui castel se răsplătește cu înca 1000 de puncte, dar dacă este apoi cucerit de altcineva, valoarea sa scade la 400 de puncte.

În ultima rundă de bătălie, jucătorul cu cele mai multe puncte atacă primul, urmat de jucătorul situat pe poziția a doua.

Egalul nu este posibil, pentru că la sfârșitul jocului mai mulți jucători au același număr de puncte, ordinea jucătorilor va fi decisă cu o întrebare pronostic.

Există trei tipuri de victorii în Triviador. Graficul de mai jos stabilește tipurile de câștig, definițiile acestora și acordarea titlului la jucători pentru realizarea unei anumite victorii:Tip Victorie Definiție Titlu
Victorie Îngustă O victorie cu mai puțin de jumătate teritoriu Triviador Nobil
Victorie Glorioasă O victorie cu mai mult de jumătate teritoriu Triviador Exaltat
Victorie Hartă-Întreagă O victorie cu toate teritoriile Triviador Regal


Informație despre bătălii


Atacând un teritoriu în valoare de 200 de puncte poate aduce o schimbare relativă de scoruri de 600 de puncte, iar un teritoriu de 400 de puncte poate elimina o difierență de 800 de puncte.

Din când în când va exista oportunitatea de a ataca un castel care a fost deja distrus, ceea ce aduce 400 de puncte câștigătorului, în timp ce 1000 de puncte vor fi scăzute învinsului – ceea ce poate însemna o diferență relativă de 1400 de puncte.

În timpul ultimului atac al jocului, dacă scorurile sunt foarte apropiate, nu uita că apărătorul poate primi 100 de puncte pentru o apărare de succes.

2. Campanie Extinsă


Jocul constă în 4 părți:
 1. Alegerea teritoriilor inițiale
 2. Expansiunea
 3. Împărțirea teritoriilor libere
 4. Bătălia

A. Alegerea teritoriilor inițiale


Fiecare jucător își stabilește baza. Primul care selectează un teritoriu este jucătorul roșu, urmat de cel albastru, iar mai apoi cel verde. Culorile sunt atribuite jucătorilor în mod aleator.

Aceste teritorii de bază nu se învecinează pe hartă și valorează 1000 de puncte.

B. Expansiunea


Jucătorii selectează, pe rând, un teritoriu învecinat și dacă răspund corect la o întrebare cu variante multiple, îl cuceresc. Aceste teritorii valorează 200 de puncte fiecare.

Această parte durează timpd e 6 runde. In scopul egalității de șanse, ordinea de joc e diferită pentru fiecare rundă.

C. Împărțirea teritoriilor libere


În fiecare rundă, cei trei jucători primes o întrebare pronostic. Câștigătorul poate alege un teritoriu. Aceste teritorii valorează 300 de puncte fiecare.

Această fază durează până ce toate teritoriile au fost ocupate.

D. Bătălia


Fiecare jucător atacă o dată pe rundă. Atacatorul și apărătorul sunt întrebați aceleași întrebări cu variante multiple:
 • Apărătorul câștigă dacă atacatorul nu reușește să ghicească răspunsul corect.
 • Atacatorul câștigă dacă el sau ea ghicește răspunsul corect, iar apărătorul nu reușește să facă la fel.
 • Dacă și atacatorul și apărătorul ghices răspunsul corect, bătălia e decisă printr-o întrebare pronostic.
Dacă atacatorul câștigă, el sau ea primește teritoriul cotnestat, în timp ce apărătorul pierde numărul de punct pe care îl valorează teritoriul. Apărătorul pierde valoarea curentă a teritoriului în puncte, iar aceasta e mărită la 400 de puncte care sunt acordate câștigătorului pentru cucerire.

Dacă apărătorul câștigă ghicind răspunsul corect, el sau ea vor primi 100 de puncte ca bonsu de apărare. Acest bonus nu poate fi câștigat prin înfrângerea jucătorului.

Există două situații speciale care pot apărea în timpul unui atac: un atac la un teritoriu bază și construcția castelului.
  Atac la un teritoriu bază:
  Poți ataca teritoriul bază a unui jucător dacă ai ocupat deja teritoriul imediat vecin cu acesta.
  Atacatorul trebuie să dărâme toate cele trei turnuri ale castelului din teritoriu bază (Notă: atacul constă în trei bătălii).
  Dacă atacatorul pierde, atacul se încheie, dar atacatorul nu va trebui să reatace, în atacuri viitoare, turnurile care au fost deja dărâmate.
  Dacă teritoziul bază a unui jucător e cucerit, acel jucător iese din joc, în timp ce atacatorul primește toate teritoriile acelui jucător, precum și un număr de puncte echivalent valorii acelor teritorii.
  Construcția Castelului:
  Îți poți reconstrui turnurile dărâmate. Apasă pe propriul tău teritoriu bază și răspunde la o întrebare cu variante multiple de răspuns.
  Dacă răspunzi correct la întrebare, toate turnurile tale vor fi reconstruite. Trebuie să ai cel puțin un turn în picioare pentru a putea reconstrui și pe celelalte două.
Această parte durează timp de 6 runde. In scopul egalității de șanse, ordinea de joc e diferită pentru fiecare rundă.

Câștigătorul e jucătorul cu cele mai multe puncte la final.

3. Cameră separată/joc amical


Există camere separate create pentru jocuri fără miză și chaturi. E considerat nepoliticos să ataci castelul în acest camere fără o întelegere în prealabil.

Rezultatele în aceste camere separate nu sunt luate în considerare la calcularea XPului. Jocurile jucate aici, de asemeni, nu au nici un efect asupra scorului de jocuri jucate.

Această funcție e disponibilă de la nivelul 10.

Cum pot juca un joc amical?
 1. Apasă pe butonul de "Începe Jocul" sau pe cel de "Lobby"
 2. Alege opțiunea "Jocuri amicale"
 3. Alege-ți oponenții urmând următoarele opțiuni:
  1. Prieten: Învită un opponent din lista ta de prieteni
  2. Online: Învită un opponent din lista ta de prieteni, care este momentan online
  3. Oricine: Aceasta e o opțiune deschisă prin care pot intra orice jucători care doresc
 4. Selectează regulile jocului (joc normal sau campanie extinsă)
 5. Poți selecta subiecte apăsând pe butonul de "Editare". Setarea prestabilită este "Toate Subiectele"
 6. Apasă pe butonul de "Start"
 7. Așteaptă oponenții tăi ca să intre în joc
Poți de asemenea să alegi să joci un joc cu roboți, apăsând pe butonul de "Pornește cu Roboți". Dacă alegi roboți, jocul va începe automat.

Dacă apeși pe butonul de "X" poți șterge camera amicală de joc create.

4. Jucători automați (roboți)


Există doua tipuri de jucători automați: robot înlocuitor și robot neînlocuitor.
  Jucătorul robot înlocuitor:
  Dacă unul din jucători iese din joc, un robot va juca îl locul lor. Rezultatul jucătorului robot sunt luate în considerare la calcularea XP-ului.
  Jucătorul robot neînlocuitor:
  Dacă nu sunt destui jucători online, după o perioadă de așteptare, un jucător robot e creat automat. Poți dezactiva jucătorii roboți automați dupa nivelul 20. (Dacă deselectezi opțiunea vei putea începe un jucător robot după 20 de secunde.).